חוקרים: ד"ר רחל ארמוזה זבולוני, ד"ר אביגיל מוריס, ד"ר ג'סיקה שקרמן, אליענה פוס, אתי עבאדי וערן מאירי.
פרויקט זה משלב מספר תחומי ידע, הידרולוגיה אנתרופולוגיה ואקולוגיה. במטרה להגן על השטחים הפתוחים באזורינו, להשביח אותם לתועלת האדם אך גם לשמור עליהם מנזק אפשרי שמקורו בפעילות האדם, בחרנו להתמקד בתופעת השיטפונות, לבחון את השפעתם על המערכת האקולוגית ועל הציבור.
בהיבט ההידרולוגי של הפרויקט, אנו עוקבים אחרי תדירות ועוצמת שיטפונות בקרבת הישובים, בוחנים את מידת ההפרה שיש באותם ערוצים במפגש עם מקומות יישוב ותשתיות ומאתרים מקומות מסוכנים לצפיה בשטפונות, כמו גם מקומות בטוחים לצפיה. בנוסף, אנו בוחנים את ההשלכות של הסדרת הנחלים על המערכת האקולוגית שנמצאת במורד הנחלים ומניפות הסחף.
מכיוון ששיטפונות בזק הן תופעה שמתרחשת בהפתעה ומהר מאור מסתיימת, רבים מבין התושבים באיזור לא מספיקים לחזות בה בזמן אמת, אך יכולים להנות מהפריחה שמגיעה אחרי השיטפון לצורך זה אנחנו מנטרים את התפתחות הצמחיה בערוצי הזרימה ובנקודות היקוות של המים, כדי ללמוד מהם מועדי הפריחה ומתי כדאי לצאת לטבע ולהנות ממנה.
על מנת להנגיש את הטבע במיטבו לציבור נערכים ריאיונות וסקרים בקרב התושבים במטרה ללמוד מהם המניעים שמוציאים אנשים החוצה לצפות בשטפונות. ומהן המאפיינים ההתנהגותיים שלהם במהלך הצפיה, לפניה ואחריה. וזאת כדי להגן על הציבור שעלול להסתכן במפגש עם המים הזורמים אך גם לאפשר לו להנות מתופעה מושכת זו.